Novičke Poslovne Boginje

28
Dec

Dobra zveza s svojim poslom – ali jo imate?

oz. ali vas vaše delo polni ali črpa?

Ko sem pričela s svojim poslom, sem bila vanj sveže zaljubljena. Zanj bi naredila vse. Delala sem vsako prosto minuto in pričakovala, da bo zdaj, po najini poroki, vse happily ever after.

A s poslom je tako kot z dobro zvezo. Moraš mu biti predana. Če nisi, boš ob prvem škripanju našla boljšo priložnost, ali pa vsaj ob prvih težavah začela razmišljati o tem, kako bi bil kak drug boljši.

Dobra zveza ni idealna. Omogoča ti rast. V dobri zvezi čutiš, da dobivaš ne glede na to, da ves čas daješ.

Vsi, brez izjeme, VSI, ki imajo dobro zvezo s partnerjem, vedno znova izjavijo eno in isto.

Ne idealizirajte zvez. Ne iščite rešitelja zunaj sebe. Rastite skupaj.

Popolnoma enako velja za vašo zvezo z vašim poslom. Ko zveza s poslom raste, na poti naletimo na vse svoje nerazrešene vzorce, neozdravljene bolečine in rane, ki smo jih nekako uspešno zanikali vse do trenutka, ko smo se zares trdno odločili za obilje. Ko naletimo na nekaj od zgoraj naštetega, se lahko pojavi praznina, razočaranje, jeza, naveličanost … znano, a ne? Iz zveze s poslom in iz zveze s partnerjem.

Praznino hočemo napolniti, čimprej. In pričnemo tekati od enega do drugega “velikega svetlečega objekta” (angl. “big bright shiny object”), da bi jo napolnili. A ne bo šlo. S praznino se je potrebno soočiti.

To so ključni trenutki v vašem poslu. To so trenutki, ki ločijo uspešne od povprečnih. To so trenutki, ki ločijo šampione od nekoga, ki mu je dovolj, da smuča po domačem hribu.

Vsi uspešni, brez izjeme, se bodo s tem strinjali. Svoje največje uspehe so si priborili s tem, da so šli skozi transformacijo.

Tako da če je vaša želja biti zares uspešen, je to zimo pred vami izjemna priložnost. Lahko jo predivjate in garate, da ne bi opazili krika po spremembi, ki se dogaja znotraj vas, lahko pa se ustavite in si dovolite počitek.

Dovolite si dobro zvezo s poslom. Dovolite si biti z njim tako, da upočasnite in opazite, kaj se vam dogaja. Kaj čutite, kaj doživljate, kaj vam sproža? Po kateri spremembi kriči, da bo zveza spet vroča, strastna in prenovljena in vam ne bo treba bežati od nje?

Če visite na starem načinu, je to tako, kot če bi pri sebi držali truplo, ga vzdrževali z vso svojo silo, samo da se vam ne bi bilo potrebno posloviti, ker slovo boli in ga je potrebno odžalovati.

Poglejte, kaj je mrtvo. Spustite in začutite žalost. Ko zapustite stare vzorce, ideje, ki se niso uresničile, idealizirane slike, ki niso postale resnične, starši, ki se ne bodo spremenili, ločitve, izgube, si vzemite čas, da odžalujete izgubo. Žalost se bo izmenjevala z olajšanjem in čez nekaj časa bo olajšanje in s tem trajna sreča pričelo prevladovati. To se imenuje duhovna zrelost.

Tako da midva s poslom rasteva v svoji zvezi. Omogoča mi rast in me polni. Omogoča mi zimsko spanje, ker sva se tako dogovorila, da sem mu na razpolago toliko in toliko, nekaj časa pa imam zase.

Dokler torej posel idealizirate, ne boste rasli ampak bežali drugam. Rast gre skozi spremembe in prej ko jih objamete in sprejmete, lažje vam bo in raje se bosta v lepi zvezi imela s svojim poslom.

Pusti sporočilo