Ana Peskar – KO UTIŠAŠ VSE “MORAŠ” IN “NE SMEŠ” V SVOJEM ŽIVLJENJU, TAKRAT SE ZAČNE PRAVA ČAROVNIJA!

31 Mar 2017
10:00
Virtualna predavalnica

Ana Peskar – KO UTIŠAŠ VSE “MORAŠ” IN “NE SMEŠ” V SVOJEM ŽIVLJENJU, TAKRAT SE ZAČNE PRAVA ČAROVNIJA!

»…we all start out knowing magic. We are born with whirlwinds, forest fires, and comets inside us. We are born able to sing to birds and read the clouds and see our destiny in grains of sand. But then we get the magic educated right out of our souls. We get it churched out, spanked out, washed out, and combed out. We get put on the straight and narrow and told to be responsible. Told to act our age. Told to grow up, for God’s sake…«

Verjame v čarovnije. In neskončne možnosti. Verjame, da izbira kreira. In verjame v svobodo, pustolovščine in zamrznjene trenutke v času. Verjame, da smo (le) takrat, ko si izbiramo največjo radost zase, največje darilo za cel svet. Verjame, da je igrivost čarobna paličica, ki vodi do polnega in osmišljenega življenja. Kjer vsak trenutek šteje. Kjer izklopimo avtopilota, vklopimo intuicijo in si dovolimo biti točno tisto, kar smo. Verjame, da je čas, da nehamo živeti po pravilih in sledimo svoji resnici in da že enkrat za vraga nehamo jemati to življenje tako blazno resno!

Vse to je čutila celo življenje, pa vendar kot pridna »punčka« raje počasi »kupovala« pravila, zapovedi, omejitve in pričakovanja drugih, se pomanjševala in počasi pozabljala, katera je njena prava pot.

S pomočjo vrhunskih mentorjev se je v zadnjih 2 letih osvobodila navlake vseh teh programov in zakorakala v svojo moč in svojo svobodo.

Po 8 letih vodenja lastne agencije za organizacijo team building in motivacijskih programov za podjetja ji je zmanjkalo zagona, sploh ker je opazovala kako so se v zadnjih letih poslabšali odnosi v timih, ljudje so postali izgoreli, apatični, tekmovalni in nezadovoljni.

In je tudi sama izgorela, ker je mislila, da mora voditi podjetje na tekmovalen, moški način, tako kot ostala konkurenca.

In ko je raziskovala, kje se skriva rešitev, je naletela na … igrivost. Tisto igrivost, ki smo ji mi nadeli velik minus predznak (saj smo preveliki za igračkanje, kajne?), v resnici pa gre za evolucijski pripomoček, ki nas ohranja radovedne, žive, svobodne, motivirane, zdrave, samozavestne in jasne v naših namerah in sanjah. In ki nam daje pogum, da smo avtentični, celi in samosvoji.

Ker ve, kako je igrivost pomembna najprej za otroke, potem pa tudi za vse nas, se v zadnjem času poleg prenove TIME OUT Events loteva še povsem novih projektov:

  • Sime, svedri & mali fedri je delavnica, kjer damo otrokom med 5. in 12. letom v roke pravo orodje in prave materiale, mojster Sime jih nauči to varno uporabljat, vse ostalo pa prepustimo njihovi ustvarjalnosti in sodelovanju. V delavnico bomo kmalu povabili tudi odrasle, ki si želijo v življenju več igrivosti in ustvarjalnosti.
  • Pri Središču za naravno učenje Samorog pomagam pri postavljanju alternativne osnovne šole, s poudarkom na gozdni in izkustveni pedagogiki, z  razumevanjem naravnega učenja in razvoja otrok
  • Z organizacijo projekcij filma NaturePlay in združevanjem primerov dobre prakse v Sloveniji počasi ustvarjam gibanje »vrnimo otrokom otroštvo«
  • »Empowered adult, empowering kids« pa je nastajajoči projekt ozaveščanja staršev, kako biti zgled in najboljša podpora otrokom, da ohranijo neskončno zavedanje in zaupanje, s katerim so prišli opremljeni na ta svet