Mojca Košič – TVOJ NAJVEČJI STRAH JE TVOJA DRAGOCENA PRILOŽNOST ZA OSEBNOstno RAST

Mojca Košič – TVOJ NAJVEČJI STRAH JE TVOJA DRAGOCENA PRILOŽNOST ZA OSEBNOstno RAST

Mag. Mojca Košič je mama Veliki in Mali T, pedagoginja montessori in ustanoviteljica projekta MONTESSORI DOMA – bloga, spletne trgovinice in akademije Montessori doma.

Pred 112 leti je Maria Montessori rekla: »Če si zares želimo stvari spreminjati na bolje, se moramo obrniti na otroka.« Tudi jaz verjamem, da lahko spremenimo svet na bolje, če se kot starši zavedamo pomembnosti prvih let življenja, ko se postavljajo temelji za vse naše življenje.

Ko sem postala mama, sem se velikokrat vprašala, če delam prav. Zavedala sem se, da imam odgovorno nalogo, a bila sem negotova, iskala sem pravo pot. Vedela sem, da se v prvih letih otrokovega življenja postavljajo temelji, zato sem si res želela najti prave odgovore. V tem času sem se srečala vzgojnim pristopom montessori. Takoj sem začutila, da je to prava izbira!

Od vključevanja vzgojnih pristopov montessori v vsakdanjik naše družine, sem do hčerk bolj razumevajoča in znam jima pomagati, da rasteta v samostojni osebi. S hčerkama gradim spoštljiv in ljubeč odnos. Oni sta bolj srečni in zadovoljni, jaz pa bolj umirjena in potrpežljiva mama.

Rezultati pedagogike montessori, ki sem jih videla v naši družini, so me tako navdušili, da sem  sklenila se temu v polnosti posvetiti. Začutila sem svoje pravo poslanstvo.

Kot magistrica politologije sem zaključila z varno službo v državni upravi, postala pedagoginja montessori in ustanovila skupnost ter projekt MONTESSORI DOMA.

Danes staršem preko bloga, brezplačnih e-vsebin, spletne trgovinice in programov Akademije Montessori doma pomagam, da bi bolje prepoznali in razumeli potrebe svojega otroka ter z njimi vzpostavili bolj harmoničen, umirjen in ljubeč odnos. Otrokom pa dajem priložnosti, da preko svojih izkušenj na programih dobijo občutek, da zmorejo sami in razvijajo vse tiste veščine in spretnosti, ki jih bodo potrebovali, ko odrastejo.

Spletna stran: www.montessoridoma.si

FB: https://www.facebook.com/MontessoriDoma/