Nežka Poljanšek – Ali lahko dotik zlatih rok fizioterapevtke pomaga pri čustveni preobrazbi za uspeh?

03 Apr 2017
09:00
Virtualna predavalnica

Nežka Poljanšek – Ali lahko dotik zlatih rok fizioterapevtke pomaga pri čustveni preobrazbi za uspeh?

Že kot mala punčka je sanjala o poklicu, pri katerem bo zdravila ljudi. Njena pot do študija fizioterapije je bila tako začrtana že zelo zgodaj, a je bila vseeno dolga. Znanje in izkušnje si je po diplomi nabirala na področjih fizikalne terapije, rehabilitacije na fitnesu in različnih terapevtskih vadbah, skozi podiplomsko izobraževanje pa se je približala manualnim tehnikam. V tem času je spoznala tudi kraniosakralno terapijo, ki ji je v letih izobraževanj dala dodatno širino in globino, ki je v fizioterapiji ni našla.

Po 15 letih dela na fizioterapiji v Zdravstvenem domu se je usmerila na svojo pot…

Začela je delati tako, kot si je od nekdaj želela. Z rokami. Da začuti pacienta. Da gre globje, v čustva, v psiho … preko telesa. Da pomaga odkriti neravnovesja v telesu in usmeri energijo v reševanje resničnih težav.

Od tam je bil le korak do začetka sodelovanja s športnimi strokovnjaki in športniki. Najprej z atleti pod vodstvom Srdjana Đorđevića, predvsem z Marlene Ottey, pozneje s številnimi drugimi. Kmalu jo je našla tudi Tina Maze in nekajletno sodelovanje je prineslo veliko uspehov in nepozabnih trenutkov.

Zdaj nadaljuje v svoji ambulanti FizioNežka. Vse znanje in izkušnje, predvsem pa svojo jasnočutnost, poskuša preliti v reševanje težav vseh, ki jo obiščejo. Pravi, da težko opiše splet tehnik in terapij, ki jih uporablja pri svojem delu, ker se vse nekako zlije v homogeno iskanje najboljših rešitev. In včasih zadošča tudi le pogovor…