Novičke Poslovne Boginje

28
Dec

Zakaj si kreiramo pritisk?

oz. kaj narediti, da stopimo iz začaranega kroga?

Predstaljajte si dojenčka, ki ga mamica drži v naročju. Mamici so povedali, da če se otrok pri prsih ne napije v 10 minutah, potem nima dovolj mleka. Pritisk se torej prične že v njej. Kaj če imam, kaj če nimam, kaj če … morda prav zaradi tega mleko ne steče. Otrok sprva pije lepo počasi, potrpežljivo. A ko ga po 10 minutah lačnega odstavijo enkrat, dvakrat, trikrat, dojame. Dojame, da mora zelo pohiteti, če se hoče nasititi. Od takrat naprej verjame, da brez pritiska in če ne bo hitel preko svojih moči, ne bo dovolj.

Ta otrok ste vi in jaz. Naše mame so bile vzgojene v to, da morajo hiteti. Mi smo bili vzgojeni v to, da moramo hiteti. Otroci v šolah ne morejo naredit testa, ker jim zmanjka časa. Pritisk se stopnjuje. Slovenci nimamo časa. Na vsakem koraku te kdo spomni, da česa ni dovolj.

Vedno znova, ko si kreirate stres, vas je vodil nezavedni občutek, da ni dovolj. Česarkoli. Denarja, časa, ljubezni, podpore, spoštovanja.

Kar v prsih me boli, ko tole pišem, tako močno čutim ta naš nacionalni “ni dovolj”. Jezero solza je v nas, kajti želimo si miru in zavesti, da JE.

Kaj pa če poskusite, da se zdaj, ta trenutek, ustavite? Zadihate, telo oblijete s kisikom, si dovolite, da nekaj trenutkov čutite blaženost, da JE dovolj? Da ste dovolj takšni, kot ste.

Da tudi če projekt ne bo narejen, da je vseeno OK? Da življenje ni bitka za življenje in smrt?

DOVOLJ SEM. DOVOLJ SEM. DOVOLJ SEM.

Če bi to naučili vse vas, dragi direktorji in managerji, in vse vaše zaposlene, bi se vašemu podjetju uspeh dvignil za 5 do 10 krat, obremenjenost pa občutno zmanjšala. Zato je vredno. Zares je vredno vložiti v zdravljenje občutka, da nisi dovolj in ga spremeniti v DOVOLJ SEM.

Naj povzamem, povsod, kjer si kreirate pritisk, ki je večji od tega, kar vam ustreza, je to zato, ker se v vas oglaša stari glas, da niste dovolj. Delati in imeti pritisk ni eno in isto. Lahko delate in ste brez pritiska, lahko pa ste samo pod pritiskom in nič ne naredite. Ko delate in niste pod pritiskom, takrat se rodi kreativnost, učinkovitost, veselje in na koncu še obilje!

Odločite se torej, da boste ozdravili korenine izvora vašega pritiska, odločite se, da STE DOVOLJ, in stresu boste lahko še samo pomahali v slovo. V zameno pa pride legendarni uspeh!

PS: Se vidimo na brezplačnem treningu o srčni prodaji!

Pusti sporočilo